Som ni vet är scones en söndagstradition hemma hos mig. Jag brukade göra dessa lyxiga scones som nästan känns som en äppelkaka, men då de innebär lite meck med äppelskalning (kan vara jättejobbigt en söndagsmorgon) och tillredning i matberedaren (som jag inte ens har någon) har jag nu övergått till Anna och Fannys recept allt oftare. De innehåller grekisk yoghurt och är väldigt goda men också lite mer hälsosamma. Tänk på att inte låta degen vara särskild kladdig då sconesen lätt blir degiga i mitten då. Jag äter helst mina med ost eller creme cheese och lemon curd.
Anna och Fannys scones
6-7 dl vetemjöl med fullkorn
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1 dl kallt vatten
Arbeta ihop degen, forma 4-5 scones och grädda 10-12 minuter på 250 grader i mitten av ugnen.
6 kommentarer:
Dom ser riktigt goda ut! Spännande recept med yoghurt i :) ska testas!
Åhh vad dom ser smarriga ut! En sån här gråmulendag hade det varit helt perfekt med scones :)
mums, scones är gott när man är sugen på något snabbt... =) jättekul att du fortsätter med bloggandet elin, saknar dig! kram
Vilken fin blogg! Blir sugen! Dessa scones har jag tänkt testa och nu när du skriver om blir jag mer inspirerad! Det blir nog lördagsfrukost nästa helg! Jag älskar också Annas böcker. Otroligt inspirerande!
BOGGA IBLAND FÖR SJUTTON! :)<3
Är det inte dags för ett litet blogginlägg? ;) saknar dig vännen!
Puss och kram
Skicka en kommentar