Det är strålande höstväder idag också och jag ska gå några ärenden på stan innan jag ska ägna eftermiddagen åt att packa upp porslin i nya lägenheten. Målningen i sovrum och vardagsrum är klar och det blir så fint!
Dinkelscones med solrosfrön
2 dl dinkelmjöl (gärna fullkornsdinkel)
1 ½-2 dl vetemjöl med fullkorn
2-3 msk solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl naturell yoghurt
1 ½ dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
(Byt gärna ut 1 dl vetemjöl mot fiberhavregryn, grahamsmjöl, boveteflingor eller vad ni vill. testa också att smaksätta med kanel eller kardemumma).
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop kesella, mjölk, smör och ägg. Tillsätt det i mjölkblandningen.
3. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
2 kommentarer:
Låter mumsigt! Har du målat själv? Jag vill se! kram
Bjöd på dessa till frukost igår; blev jättegott! Bytte du ut yoghurten mot kesella i receptet? Blir det bättre eller bara nyttigare tror du?
Skicka en kommentar