torsdag 23 augusti 2007
Äppelmuffins med kanel och dinkelmjöl
I morgon är det sista dagen på jobbet för den här sommaren. Ska bli hur skönt som helst. Hade absolut inte tänkt bjuda på något men sen tänkte jag baka lite muffins till mig och pappa på söndag och tänkte att jag lika gärna kunde bjuda gruppen också. Dessutom kommer Hanan med dotter på besök och bara det kan vara värt att bjuda på fika!
Man blir lätt lurad att dessa muffins är nyttiga eftersom de innehåller dinkelmjöl. Det är dom inte. Men, låt er gärna luras. Det gör jag.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2,5 dl fullkornsdinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
0,5 tsk salt
100 g smör
2 dl rårörsocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 svenska äpplen, grovt rivna
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner mjölblandningen i ägget tillsammans med vattnet och rör ner de rivna äpplena. Grädda i 180°C i ca 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar