Vad vi än bestämt oss för att hitta på i helgen har det slutat med att vi istället stannat hemma. En konsevkvens av ett gäng sjuka och trötta personer kanske. Skönt om än lite tråkigt har det varit i alla fall. I kväll blev det dock riktigt mysigt när jag och Erika gjorde en supergod söndagsmiddag och drack en flaska vin. Mmmmm vad gott! Vi gjorde fläskfilé med svamp i rödvinssås, klyftpotatis, grillad tomat och en sallad med ruccola och tomat.
Efter maten fick vi sällskap och istället för en fransk film som inte ville fungera hamnade vi framför Sunes Sommar med popcorn och lösgodis. Söndagar när de är som bäst.
Fläskfilé med svamp i rödvinssås
fläskfilé
färska champinjoner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 becel 7 % matlagningsgrädde
lite mjölk
ca ½ dl rött vin
soja
timjan
salt, peppar
Marinera köttet i soja, vin, timjan, vitlök, olivolja, salt och peppar i ett par timmar. Skiva sedan i ca 2 cm tjocka skivor och fräs i en stekpanna. Tillsätt svamp och klyftad rödlök när köttet är nästan genomstekt och fräs med en stund. Häll över eventuell marinad som blev över och sedan övirga ingredienser. Låt puttra så att köttet är genomstekt.
På klyftpotatisen har jag flingsalt, svartpeppar, timjan, rosmarin och olivolja. 250 grader i ca 30 min.
Halvera tomater. Strö över flingsalt, svartpeppar, basilika och olivolja. Grilla på hög värme i ugnen ett par minuter.
söndag 16 september 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Håller med om att Sunes sommar är världz
mm vad gott det var. vi får se till att det blir fler söndagsmiddagar med kött och potäter :)
Kram kram
Skicka en kommentar