Ok, here we go again...eller? Ni vet att jag gillar att testa bakverk av det nyttigare slaget och det hela brukar sluta med att den förbannade "kakan" åker ner i soporna eller i värsta fall flyger ut genom fönstret. Den här gången kan jag dock ha lyckats! Hade tjejerna över på middag i kväll. Tonfiskpaj och kladdkakan till efterrätt. Av resulatet att döma blev det klart godkänt vilket var kul. En god kladdkaka som inte är det minsta onyttig känns som en lyckad revolution.
Kladdkaka utan smör & socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ägg
2 tsk bakpulver
½ dl rostad kokos (kan uteslutas)
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
0,75 dl kakao
1 dl fast honung
1 msk rapsolja
1 ½ dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda de resterande ingredienserna i en annan bunke och försök att lösa ut honungen med en visp eller gaffel (använd inte elvisp). Blanda samman smeten med en gaffel och till sist en slickepott. Häll i oljad ugnsform på ca 30*30 cm. Baka på 150 grader i ca 25 minuter. Servera med hallon, blåbär och vaniljkesella.
onsdag 7 november 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
12 kommentarer:
Kan ju inte bli nyttigare eftersom "det bara är lift" i den :)
Tack för en superkväll!
Kram puss
Luft ska det vara of course
Åh, ser ljuvligt gott ut! :)
Ser fram emot helgen så jag oxå för umgås med er lite!
Kram kram
Haha, man kan tro att vi skulle ha bulimi.Känns inte fullt normalt att äta upp en kladdkaka på tre :)
Tack för god mat och en underbar kväll. Helt plötsligt är de kvällarna inte så självklara längre... aaah! jag vill inte tänka så!
Puss på dig!
det ser hur gott ut som helst! måste testas nån gång :)
underbart darling! tack för ett underbart result och bra bak med lovely smak och ingen sälta.
Det är honung istället för socker vilket är exakt lika mycket socker bara i en annan form. Och olja istället för smör, olja innehåller 100% fett medans smör "bara" innehåller 40%... så, hur pass nyttig den här kakan är vet jag inte. Men definitivt ett roligt initiativ!
Nu provar jag dit recept och jag hoppas gubbarna jag bakar åt blir nöjda :)
Honung innehåller cirka 70-80% socker medan socker innehåller 100%.
Det är endast en matsked olja istället för 100g smör som det brukar vara. Baksmör är även oftast 80% fett. Dock innehåller olja (som rapsolja) bättre fetter än smör.
Den blev inte torr eller smaklös?
Hur blir den smakar den bra eller?
Ser god ut!!
Skicka en kommentar