(4 port)
8 potatisar, skalade och tärnade i 3 cm kuber
8 potatisar, skalade och tärnade i 3 cm kuber
½ blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 aubergine, skuren i 3 cm kuber
1 aubergine, skuren i 3 cm kuber
1 ½ tsk röd currypasta
400 g krossade tomater
400 g krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten
2 dl röda linser
2 dl röda linser
timjan, salt och peppar
Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och låt lök och vitlök mjukna utan att ta färg. Fräs också aubergine och blomkål. Tilsätt currypasta, salt, peppar och timjan och sedan också 2 dl kokta linser och krossade tomater och buljong. Blanda ner potatisbitarna och häll över allt i en ugnssäker form. Känn så att potatisen är klar, men det tar ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och låt lök och vitlök mjukna utan att ta färg. Fräs också aubergine och blomkål. Tilsätt currypasta, salt, peppar och timjan och sedan också 2 dl kokta linser och krossade tomater och buljong. Blanda ner potatisbitarna och häll över allt i en ugnssäker form. Känn så att potatisen är klar, men det tar ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar