fredag 3 augusti 2007

Dan före dan

Födelsedagsfirande i förskott med en fantastiskt god middag och gott vin. Räkrulle har så länge jag kan minnas varit en självklarhet till middag när vi ska fira något i vår familj och det är fortfarande gudomligt gott. Själva rullen är som en pannkaka (fast ändå inte), onyttig som tusan men hur god som helst. Sedan fyller man den med en räkröra bestående av räkor, keso, creme fraiche, gräddfil, dill, salt och peppar. Rullar ihop och serverar med en massa citron och en fräsch sallad.

Räkrulle
50 g margarin, smält.
1½ dl vatten
1 dl kaffegrädde
Detta kokas upp och svalna en aning innan man tillsätter 1 ½ dl mjöl. Rör kraftigt tills smeten släpper botten och låt svalna. Tillsätt 3 ägg - ett i taget. Här kommer smeten att se katastrofartad ut men det är bara att röra och röra så blir den jämn. Bred ut smeten på en plåt på bakplåtspapper, det blir bara et tunt lager. Ugn 225 grader tills pannkakan pöst upp och fått färg. Låt svalna innan du häller på fyllningen.

Fyllning:
1 burk keso
2 små lätt creme fracihe
3 dl gräddfil
500 g räkor (eller mer)
dill, salt, peppar.

Kyl innan det rullas ihop i rullen. Låt gärna rullen stå i kylen 30 minuter innan man äter. Garnera med citron.







2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm...räkrulle! Grattis i förskott! Ringer imorgon!

Frida sa...

Låter kanon gott och väldigt onyttigt!! Hoppas du hade en kanon bra födelsedag! Många grattis kramar i efterskott.