torsdag 28 februari 2008

Chilikryddad köttfärsröra & mathavre

Testade mathavre till köttfärsröran men ärligt talat var det inget jag fastnade för. Nyttigt? Alldeles säkert men smaken och konsistensen kändes lite mer som ett frukostalternativ än som variation till ris, bulgur eller pasta. Köttfärsröran blev väldigt god men till det som blev över serverar jag med bulgur istället.

Chilikryddad köttfärsröra (en stor laddning, var många eller frys in)
2 vitlöksklyftor ½ röd chili
1 gul lök
1 purjolök
500 g nötfärs
2 rivna morötter
1 zuccini
några champinjoner
1 burk kidneybönor
1 tetra krossade tomater med basilika
en skvätt balsamvinäger eller rött vin
oregano/basilika
salt, peppar

Fräs lök och vitlök, tillsätt färsen och fräs tills den nästan är klar. Tillsätt tärnad zuccini, riven morot och skivad svamp. Fräs en stund och tilsätt till sist krossade tomater och krydda.

Inga kommentarer: