Asiatisk kycklingsoppa med ingefära och chili, 2 pers
2 kycklingfiléer
6 dl kycklingbuljong
1 msk kinesisk soja
1 msk fish sauce
50 g äggnudlaren liten bit ingefär
1/3 röd chili
1 morot
50 g babyspenat
100 g champinjoner eller shitakesvamp
Koka upp kycklingbuljong tillsammans med salt, peppar, finhackad chili och riven ingefära. Skär kycklingen i tunna små bitar och tillsätt dom och kort därefter den strimlade moroten. Tillsätt också nudlarna som ska koka ca 4 min. Jag kokade mina nudlar separat eftersom jag vill spara en lunchlåda till i morgon. Ligger nudlarna i över natten tycker jag att de blir överkokta. Jag använde dock vattnet som nudlarna kokat i till soppan. Tillsätt svamp, soja och fish sauce när det är ungefär 2 min kvar på kyckling och nudlar. Lägg spenaten i en skål och häll soppan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar