Här har ni resultatet. Nu ska det mysas!
Ingredienser
2 ½ dl strösocker
4 ägg
200 gram smör
200 gram mörk choklad
100 gram hasselnötter
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
200 gram smör
200 gram mörk choklad
100 gram hasselnötter
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Tillagning av recept
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop socker och ägg i en bunke.
3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i mikron försiktigt med smöret.
4. Har du inte mikro kan du smälta smöret i en kastrull, ta av från värmen och sakta smälta chokladen.
5. Hacka hasselnötterna.
6. Dags att blanda allt till en jämn smet: vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver med äggsmeten samt tillsätt chokladblandningen och nötterna.
7. Häll smeten i en långpanna med hög kanter eller fördela i två runda springformar. Baka i 20 minuter.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop socker och ägg i en bunke.
3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i mikron försiktigt med smöret.
4. Har du inte mikro kan du smälta smöret i en kastrull, ta av från värmen och sakta smälta chokladen.
5. Hacka hasselnötterna.
6. Dags att blanda allt till en jämn smet: vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver med äggsmeten samt tillsätt chokladblandningen och nötterna.
7. Häll smeten i en långpanna med hög kanter eller fördela i två runda springformar. Baka i 20 minuter.
Skär i bitar eller rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar