torsdag 6 mars 2008

Brownie till en brownie

Gävle har fint besök av de resterande två systrarna Alm den här veckan och helgen. Efter ett enormt velande (som vanligt) om vad vi skulle hitta på slutade det (som vanligt) med hemmamys. Efter ännu ett enormt velande om vad vi skulle göra/ äta på hemmamyset (här fanns förslag som tacopaj, pannkaksparty och knytkalas) enades vi om jag skulle baka brownies och Erika och Joanna bakar kanelbullar. När det väl händer så ska det vara rejält förstår ni.

Här har ni resultatet. Nu ska det mysas!


Ingredienser
2 ½ dl strösocker
4 ägg
200 gram smör
200 gram mörk choklad
100 gram hasselnötter
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Tillagning av recept
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop socker och ägg i en bunke.
3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke och smält i mikron försiktigt med smöret.
4. Har du inte mikro kan du smälta smöret i en kastrull, ta av från värmen och sakta smälta chokladen.
5. Hacka hasselnötterna.
6. Dags att blanda allt till en jämn smet: vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver med äggsmeten samt tillsätt chokladblandningen och nötterna.
7. Häll smeten i en långpanna med hög kanter eller fördela i två runda springformar. Baka i 20 minuter.

Skär i bitar eller rutor.

Inga kommentarer: