onsdag 15 oktober 2008

Krispig laxpytt

Ica vill i sin nya kampanj och kokbok göra husmanskosten trendig igen. Vad husmanskost är för var och en känns dock väldigt varierande. Från hem till hem och för olika åldrar. Husmanskost för mig är en mängd rätter. Äkta, äkta husmanskost är barndomens gudomliga kroppkakor och raggmunkar från mormors kök. Såväl som farmors köttbullar eller kött, sås och potatis. Dels är det också Henriks curryrätter och min standardrätt couscous, kotlett och chilisås från när vi började laga mat när vi var mindre.
I dag består min husmanskost av lax, kyckling, bulgur och pasta i en mängd lika tappningar. Huvudsaken är att maten består av bra råvaror och är lagade med en gnutta kärlek, då blir vilken rätt som helst något att länga efter när man kommer hem från jobb och skola.

I kväll testade vi "krispig laxpytt", hämtad just från Icas kokbok. Kändes fräsch och god. Vi hade creme fraiche med franska örter till och den blev perfekt, tillsatte även ett skivat äpple som gav en god syrlighet till rätten .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbart härligt kök ni har. Och du passar där som handen i handsken! Förstår att man bara vill laga en massa massa fin mat där!

Husmanskost för mig; potatis potatis potatis. Och mjölk :) Jag och Gisela ska kanske bilda en union.

puss kram!

Anonym sa...

vad fint ni har fått det i lägenheten, vilket coolt kök, mattan är perfekt! ;)

önskar att jag kunde höra dig säga "creme fraiche"...

ja, jag har funderat länge på om jag vill blogga eller inte, just nu känns det bra.

ta hand om dig! kramar!