onsdag 15 oktober 2008

Tapasmiddag i nya köket




Jag vågar nog påstå att det bästa med den nya lägenheten är köket. Stort och luftigt och öppet in till matrummet. Matlagningen är numera en fröjd och jag har en känsla av att middagsbjudningarna kommer att avlösa varandra den här hösten.

Nu börjar vi komma så pass lång i flytten att vi själva kan sätta oss ned och njuta av hur bra och fint vi har det. Precis det gjorde vi i helgen som gick. Vi återupplivade sommarminnen från Barcelona med att laga de tapas vi tyckte mest om. Chili/vitlöksmarinerade räkor, patatas bravas med aioli, tomat/mozzarellasallad, vitlöksbröd och ett glas gott vin.

Chili/vitlöksmarinerade räkor
Blanda en god olja (jag tog olivolja och lite olivolja med citronsmak), sambal oelek efter smak och två vitlöksklyftor. Hetta upp detta i 225 grader i ugnen tills oljan bubblar. Ta ut oljan från ugnen och blanda ner skalade räkor och marinera i några minuter.

Patats bravas
Skala potatis och skär i 2-3 cm stora kuber. Koka tills potatisen nästan är klar. Stek/fritera potatisen tills den blir gyllenbrun i en stekpanna med mycket olja. Salta och peppra. Servera med aioli.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan vännen! Gud vad skönt för er att ni börjar komma i ordning.... Jätte fint kök verkligen, det måste vara en dröm för dig?!
Kram kram
Frida

Anonym sa...

Oh, ert kök är så härligt och som gjort för goda Elinmåltider. Skönt att ni kan börja njuta och komma till ro. Saknar dig! Puss Puss

Anonym sa...

Oh shit vilket fint kök! Passar dig tycker jag :) hoppas allt är bra!
Kramar