lördag 20 oktober 2007

Tranbärskyckling

Kanske känns som en konstig kombination med kyckling och rödvinssås men helt ärligt var det hur gott som helst. En perfekt höstmiddag som går att variera på många olika sätt. Ha gärna lite blandad svamp som t ex champinjoner och kantareller.

Tagliatelle & kyckling med rödvinssås med svamp och tranbär, 2 pers
2 kycklingfiléer
färsk tagliatelle

Rödvinssås
blandad svamp
2 vitlöksklyftor
2 finhackade schalottenlökar
1 becel 7 % matlagningsgrädde
ca 1 dl mjölk
ca 1 dl rött vin
1 msk tomatpuré
soja
1 msk ox-eller kantarellfond
½ dl torkade tranbär
salt, peppar, oregano

Marinera kycklingen i vin, soja och vitlök. Fräs på båda sidor i en stekpanna och tillaga färdig i ugnen ca 200 grader (ca 15 min). Fräs vitlök och schalottenlök i olivolja. Tillsätt svamp, sedan grädde, mjölk, vin, tomatpuré, soja och fond. Koka upp. Tillsätt tranbären och krydda när det har puttrat i ett par minuter.

Servera med färsk pasta och en sallad.

Efterrätt: Gino
Gino är frukter med riven vit choklad som tillagas hastigt på hög värme i ugnen. Frukter som är goda till gino är banan, kiwi, jordgubbar, hallon, mango, päron, äpple, ananas och nektarin.


Inga kommentarer: