Tagliatelle & kyckling med rödvinssås med svamp och tranbär, 2 pers
2 kycklingfiléer
färsk tagliatelle
Rödvinssås
blandad svamp
2 vitlöksklyftor
2 finhackade schalottenlökar
1 becel 7 % matlagningsgrädde
ca 1 dl mjölk
ca 1 dl rött vin
1 msk tomatpuré
soja
1 msk ox-eller kantarellfond
½ dl torkade tranbär
salt, peppar, oregano
Marinera kycklingen i vin, soja och vitlök. Fräs på båda sidor i en stekpanna och tillaga färdig i ugnen ca 200 grader (ca 15 min). Fräs vitlök och schalottenlök i olivolja. Tillsätt svamp, sedan grädde, mjölk, vin, tomatpuré, soja och fond. Koka upp. Tillsätt tranbären och krydda när det har puttrat i ett par minuter.
Servera med färsk pasta och en sallad.
Efterrätt: Gino
Gino är frukter med riven vit choklad som tillagas hastigt på hög värme i ugnen. Frukter som är goda till gino är banan, kiwi, jordgubbar, hallon, mango, päron, äpple, ananas och nektarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar