tisdag 17 april 2007

107th and Broadway














Detroit Michigan

"New York är häftigt, otroligt mäktigt, full med möjligheter men väldigt tuff och inte särskilt vackert" som min vän Emma från Sydney sa efter att vi åt middag tillsammans i fredags kväll. Hon har delvis rätt. Visst upptäckte vi dock vackra platser som en promenad på Brooklyn bridge med utsikt över skyskraporna, en piknick i ett soligt Central Park, fönstershopping på Saks 5th Avenue, den pastelliga 50-tals musicalen Hairspray, killarna utan tröjor inne på Abercombie och den storslagna känslan av att på kvällen stå mitt på Times Square bländad av neonljus. New York är antingen fattigt eller dyrt, på ett sätt skrämmande och skitigt, på ett annat en av de häftigaste städer jag vet.

Maten har fortatt vara fantastisk. Om det fanns affärer med "Whole food" i Sverige skulle jag antagligen sluta laga mat. Allt är organiskt, sallader i mängder, tofu, sushi, frukt och grönsaker. Jag vill bara ha mer, mer, mer. Allt vi äter äts antingen med pinnar eller händer. Det har blivit en hel del thai och japanskt och jag har ätit färsk tonfisk så att jag står mig resten av året. Sushi - just can´t get enough och dumplingar i China Town.

Vi lämnade New York i söndags och möttes av det värsta skyfallet på flera år, körde förbi ett hejdundrande Niagarafall, in i Canada och hela vägen till ett soligt Detroit. Otroligt skönt att få sova själv och tvätta lite kläder innan det bär av till Chicago på onsdag. Nu väntar sen middag med tonfisk, pasta och mycket efterlängtad broccoli efter en heldag på en outlet där jag shoppat American Eagle- linnen, lite Ralph Lauren och en hel påse full med bodysplash och bodylotion.
Avslutar med dagens citat från Henrik när han pratade med en vän på skype "Jag måste hjälpa familjen, mamma kokar kaffe över hela diskbänken och Elin har precis exploderat min transformator med sin hårfön - be right back"

5 kommentarer:

Anonym sa...

oj vad du får se mycket. längtar efter dig. Puss

Anonym sa...

Ha, ha, Henrik kanske behöver ytterligare lite semester sen när ni har åkt.
Jag håller med dig gällande New York. Otroligt häftigt men som sagt nästan på gränsen till för stort. Kan tänka mig att Emma hade många synpunkter =) När kommer ni hem? Kram

Anonym sa...

Roligt att läsa om hur ni har det! Men roligast blir det när du kommer tillbaka! Du är efterlängtad!! Kram kram

Anonym sa...

Ditt blogginlägg är så proppfullt av saker, upplevelser, intryck, mm att allt annat bleknar i jämförelse...! avis? Nejdå... :P ser fram emot att träffa DIG och ta del av dina nypimpade kokonster...! ;)

PUSS

Unknown sa...

Hej Elin!

Jättekul att läsa om dina äventyr, högskolan i gävle känns ännu väldigt ocoolt jmft med NEw York City.
Njut bara njut, du missar inget här, jag lovar.
hoppas vi ska läsa samma kurser i höst.
Kram