Browniesarna var lite trixiga eftersom receptet är angivet i gram istället för dl. Jag har ingen våg men fick ta lite på en höft och förhoppningsvis blir de goda. Frågan är om det huvudtaget är möjligt att de inte blir det när jag har haft i en hel drös med mörk choklad, saftigt farinsocker, banan och starkt kaffe.
Middagen är inte fullt lika avancerad men väl så god. Pasta, vegetarisk snitzel, tomatsås och sparris.
Dagens framsida på Expressen fick mig att baxna, nehe!!??
Brownies
225 g margarin, rumsvarmt
170 g farinsocker
125 g vanligt socker
5 ägg
1 tsk vaniljsocker
175 k mörk choklad
1 tsk malt espressokaffe
1 mogen banan
175 g mjöl
Smält choklad i micron och låt svalna lite. Vispa margarin, socker och farinsokcer poröst. Rör ner äggen, ett i taget, och vispa noga. Tillsätt vanilj, kaffe och banan i bitar. Vispa ordentligt. Rör sedan ner den smälta chokladen och till sist mjölet. Skrapa ner i en smord ungsform och grädda på 175 grader i 25 min.
5 kommentarer:
Tänk om du hade varit i Gävle nu med nybakade brownisar. Då hade jag inte suttit här hemma, det är ett som är säkert. Då hade jag suttit i din soffa med massa browniesar i magen och hälften runt munnen :)
Kraam
Gud vad smarrigt det såg ut!! Jag vill oxå baka en kladdig kaka!! Jag kanske ska göra det idag. Åt du upp hela? Eller kastade du ut den?
mm. mumsfilibabba! vi saknar vår husmor här uppe :) Puss på dig klubban
hahaha. fuskare där :) tillbaka i gävle blir det sopsortering på hög nivå elin! saknar dig. ha en trevlig fredagskväll. Kram
shit majbritt... var har jag hållit hus? oj så mycket gott...! nu vill jag faktiskt att du ska komma hit...!!! ;) bamsiga kramar
Skicka en kommentar