onsdag 26 september 2007

Äppelkaka


"An apple a day keep the doctors away". Vad han säger om margarin, socker och vitt mjöl behöver vi inte gå in på idag.

Ett väldigt improviserad recept på äppelkaka
5-6 svenska äppeln
125 g margarin
2 dl vetemjöl (hälften dinkel kanske?)
1 dl fiberhavregryn
1 dl råsocker
2 tsk kanel
lite rivet citronskal
Smält margarin i en kastrull, tillsätt råsockret så att det karamelliseras lite. Tillsätt citronskal, mjöl och havregryn. Smeten ska precis gå ihop, inte vara för lös men inte så torr att den är smulig. Ni får testa er fram. Skala äppel och skiva ner i en pajform, strö över kanel och sedan smulet. In i ugnen på 200-225 grader tills det är gyllenbrunt. Servera med kesella vanilj.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gott det ser ut! Fast jag har redan ätit en kaka idag så nu får det bli helstekta äpple i ugnen med
Maple Syrup och kanel istället.
Har varit på högskolan hela dagen och skall dit igen kl 18.
Puss o kram
Mamma

Anonym sa...

vi pallade äpplen igår (fast ägaren kom på oss och lät oss ta hur mkt vi ville så det var inte lika kul...) och gjorde äppelpaj! MUMS! älskar hösten. =)

kommer till gävle nästa helg. hoppas att ni inte åker till sthlm då, Lovisa fyller ju år! har pratat med henne, hon är ju ledig i en månad nu. vi ska ses här någon dag.

PUSS!

Frida sa...

Guuud vad gott det ser ut....

Kram kram