lördag 29 september 2007

Dinkelbröd med blåbär & kanel



Regnet öser ner och det är riktigt höstruskigt ute. Lika bra att stanna hemma, eller att träna, som gyminstruktören sa. Var uppe ganska tidigt och körde step och trängdes med alla som gick på Öppet hus på gymet. Roffade åt mig av en supergod buffé med lins- och bulgursallader och en massa frön och nötter, mums! Nu ska jag bara vara hemma och pyssla och baka, plugga lite och sen blir det middag och en film i kväll.

Testade att byta ut rivet äpple mot 2 dl blåbär i mitt favoritbröd. Har inte hunnit smaka än men det ser onekligen spännande ut med den lila färgen. Nu sitter jag här med blåbärsmun och fingrar, men gott är det.
Nyttigt i blåbär
Blåbär är rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Det är antocyaniner som ger blåbär deras blåa färg. Antioxidanterna tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, skydda hjärnan mot onödigt åldrande och förebygga allvarliga sjukdomar. Blåbär innehåller också flera andra vitaminer och många mineraler och bl.a. kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin.

Inga kommentarer: