onsdag 12 mars 2008

Kycklingwok med ingefära och morot

I dag har vi haft matlagning i skolan. Alla grupper fick ett case med en person som vi skulle näringsberäkna och laga en måltid åt. Det roliga var att oavsett om vi lagade till en laktosintolerant kräsen tonåring, gravid kvinna eller en äldre män med högt blodtryck gjorde alla grupper utom en ugnsbakade rotsaker med lax eller kyckling. Bra för allt med andra ord men buffén när maten var klar var inte den mest intressanta.

En av grupperna hade dock varit lite kreativa och gjort en wok som jag inspirerades av till min middag. I sin wok hade de kyckling, morot, gul och röd paprika, svamp, ingefära och soja. Jag tillsatte röd chili, färsk koriander och teryiakisås och det blev hur gott som helst.

Kycklingwok med ingefära och morot, 2-3pers
2 kycklingfiléer
några champinjoner
1 gul paprika
1 röd paprika
½ röd chili
2 rivna morötter
1 bit riven ingefära
några matskedar japansk soja
ca 2-3 tsk teryiakisås
färsk koriander (ta en hel kruka, det är så vansinnigt gott)

Fräs hackad chili och riven ingefära i olivolja. Skär kycklingen i ganska tunna bitar och fräs tills de nästan är klara. Tillsätt riven morot, paprika i bitar, champinjoner och fräs en stund. Krydda och häll på soja och teryiaki och till sist koriander. Servera med råris.

Update: Just det, böngroddar skulle det vara i också, jag glömde..

Inga kommentarer: