söndag 2 mars 2008

Tapas




I går gjorde vi tapas. Suprmysigt att sitta länge och plocka och dippa av många små rätter. På Druvans hemsida kan man hitta många bra tapasrecept. Vi njöt av:

- Kycklingspett marinerad i sweet chili och mango chutney
- Chili, vitlök och limemarinerade räkor
- Spett med chorizo, svamp (frästa i vitlök innan de träddes på spettet) och oliver
- Små potatis kokta i väldigt salt vatten, halverade och grillade i ugn med vitlök, olivolja och timjan. Ska doppas i ajvardippen
- Dipp med ajvar relish och creme fraiche
- Lufttorkad skinka och päron
- Kex och vitlöksbröd
- Brie och philadelphia
- fetaost

Till efterrätt gjorde vi choklad och hallonmousse. Tyvärr fanns receptet i vardagsrummet och vi i köket och kommunikationen brast någon stans där i mellan. Erika: "Men Karolin, varför häller du i 5 dl grädde när det står 2 dl i receptet"? Haha, suck. Som ni förstår blev det alltså grädde med lite hallon och chokladsmak och det var väl ingen hit direkt. Efter middagen spelade vi geni, drack vin och hade en väldigt trevlig kväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fint kort med Theo i bakgrunden!

Är fortfarande mätt :)

Anonym sa...

Hahaha. Ja, tack för tipsen, bortförklaringar är jag bra på, allt för att verka hälsosam;)

Vi ses på fredag, vad underbart roligt det ska bli!