söndag 13 april 2008

Kryddig potatis- och grönsakslåda

I går njöt jag och Sandra av tapas på Modesto. Bröd med supergod olivolja och flingsalt, saltkokta potatisar, citronrisotto med tonfisk, heta köttbullar i tomatsås, oxfilé med chevre och heta tigerräkor. I kväll blev det lite mer klimatsmart mat med närodlade potatisar, blomkål och lök. Ekologiska linser och olivolja. Till det gjorde jag en sallad på sweet gem, limesaft och sesamfrön. Hittade förresten svenska tomater på Maxi idag!

(4 port)
8 potatisar, skalade och tärnade i 3 cm kuber
½ blomkålshuvud
1 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 aubergine, skuren i 3 cm kuber
1 ½ tsk röd currypasta
400 g krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten
2 dl röda linser
timjan, salt och peppar

Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och låt lök och vitlök mjukna utan att ta färg. Fräs också aubergine och blomkål. Tilsätt currypasta, salt, peppar och timjan och sedan också 2 dl kokta linser och krossade tomater och buljong. Blanda ner potatisbitarna och häll över allt i en ugnssäker form. Känn så att potatisen är klar, men det tar ca 1 timme.

Inga kommentarer: