På favorithaket i Sydney - Stir crazy- serveras fantastiska stir fryes till ett enormt bra pris. Dessutom gäller "bring your own" vad gäller alkoholen. Alltså är det bara att sticka in huvudet i bottleshopen brevid och välja ett gott vin som man tar med sig till restaurangen. Något jag gärna skulle se anammades här hemma men det är knappast något jag förväntar mig. En stir frye är som en wok, med fördel lite mer "såsigt" så att det inte blir torrt tillsammans med riset.
Nu sitter jag här med händer som bränner av chili. Hur töntig får man vara för att lyckas med det. Får nog sova med en skål med isvatten brevid sängen...men gott var det!
Chicken cashew med chili och koriander, 2 pers
2 kycklingfileér
en näve cashewnötter
några champinjoner
sockerärtor
broccoli
½-1 röd chili
1 vitlöksklyfta
woksås t ex Mrs Cheng
1 tsk röd curry
saft från en lime
soja
färsk koriander
Woka allt, servera med ris.
1 kommentar:
Yes! Ett inlägg. Usch vad jobbigt att det bränner så på dina händer, av en chili, jag förstår inte riktigt :)
Åh min Elin, jag saknar dig mycket, jag kan inte tänka tanken på att jag inte ska ha dig nära i sommar och höst och all tid därefter...men det är då det. Vi kommer få en underbar vår tillsammans först!
Sov gott kära du. Kram kram!
Skicka en kommentar