tisdag 29 januari 2008

Fyllda paprikor

Dagen har spenderats med plugg i biblioteket och nu ska jag strax iväg och testa på Friskis & Svettis aerobicpass tillsammans med Erika! Sen lunch/ tidig middag för att fylla på med energi innan passet. Fyllda paprikor kan kännas lite meckigt att laga men ärligt talat går det ganska snabbt och med tanke på hur gott det faktiskt är borde det vara värt besväret. Byt ut köttfärsen mot röda linser för ett vegetariskt alternativ.

Fyllda paprikor 2 pers
2 röda paprikor
400 g nötfärs
2 rivna morötter
1 zuccini i små bitar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk stark chilisås
provencalkryddor (basilika, timjan, oregano)
½ paket krossade tomater

Dela paprikorna på längden, gröpa ur fröna, ringa över olivolja och strö på flingsalt. Förgrilla i ugn, 250 grader tills de fått färg. Tar ca 10-15 min.

Fräs vitlök och hackad gul lök i olivolja. Tillsätt färsen och fräs den nästan helt klar innan ni blandar i riven morot och zuccinin. Fräs och krydda tills det har fått färg och är genomstekt. Tillsätt chilisåsen och de krossade tomaterna. Fyll paprikorna med lite färsröra, lite riven ost och lite färsröra till ovanpå. In i ugnen 200 grader i 10-15 min. Blanda i andra halvan av paketet med krossade tomater i färsröran som blev över och ät med pasta i morgon.

Servera de fyllda paprikorna med fullkornsbulgur och chilisås.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här skulle jag dock mer än gärna vilja käka :)