tisdag 18 december 2007

A flud, 17/12 Surfers paradise






I gar eftermiddag checkade vi in pa lite halvskabbiga men rymliga Cosmopolitan apartments. Vi satte i gang en maskin tvatt och gick sedan ut for en powerwalk pa stranden. Trots att det duggade lite var det oerhort skont att komma ut och rora pa sig. Saga vad man vill om Surfers men sjalva tycker vi att den oandliga och breda stranden, vagorna, havet och skyskraporna som tornar upp sig langs med hela kusten ar haftigt och vackert pa sitt satt.

Det morknade ganska fort under var timmeslanga promenad och vi skyndade hem for att borja med middagen. Nar vi oppnar dorren till lagenheten mots vi av ett totalt vattenfyllt vardagsrum. 5-10 cm med vatten forsade ut fran badrummet och hallen och drankte hela heltackningsmattan i sovrummet och vardagsrummet. Tvattmaskinen. Vi blev staende nagra sekunder innan vi flippade ut i panik. Jag sag tusentals kr forsvinna i mitt huvud nar jag tankte pa vad det skulle kosta oss att betala skadan till hotellet och vi sprang som idioter runt och letade efter vara mest vardefulla agodelar. Kamera, mobiltelefoner, pass..allt var OK forutom lite klader och vaskor som lag pa golvet i sovrummet.

Sedan ringde vi emergencynumret pa var telefon och bad en stilla bon om att de inte skulle beskylla oss for vad som intraffat. Mannen som kom till var undsattning visade sig vara oerhort snall och hjalpsam. Tydligen hade ett ror i tvattmaskinen som egentligen skulle vara kopplat till vasken akt ut. Han holl med oss om att det inte var latt for oss att veta. Vi fick hjalp att packa ner vara saker i svarta sopsackar och blev sedan skjustade 2 minuter nedat gatan, narmare stranden, dar vi skulle fa bo istallet. Den nya lagenheten ar jattefin! Ett stort vardagsrum med fonster at alla riktningar, kok med bardisk, sovrum med en jattebred sang och ett stort badrum med fungerade tvattmaskin. Tur i oturen skulle man kunna saga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch ja vilken panik! Tur att de ordnade sig bra ändå. Nu har jag vattnat dina blommor för sista gången på 2,5 vecka! Ahh, jag är så nervös för hur de ska klara det elin, jag gör mitt bästa.

Vad roliga ni är som går och lägger er 21 på kvällarna, haha, kanske lite vuxenvarning sen förra resan? haha. Men skönt att bli utvilade och bara ta det lugnt och ha det bra.

Massa kärlek! Puss!