söndag 16 december 2007

Sondag 16/12 St Kilda



Nachos
Den perfekta cappucinon

Slopade flingfrukosten i morse och gick ut for att ata frukost istallet. Visserligen har vi kommit fram till att det ar relativt billigt att ata ute men i morse glomde var servitris sla in halva var bestallning och vi kunde darfor njuta av cappucino, fruktsallad med yoghurt och honung, toast och jucie for ynka 30 kr var. Overlag maste jag saga att vi ater otroligt gott och notan slutar ofta runt hundralappen. I och med att en stor del av Australiens befolkning ar fran Japan eller Kina ar utbudet av den sortens mat valdigt stort, och sa otroligt gott! Vi har atit skaldjur, stir fryes, sushi, smaratter m.m. Haromdagen fick Emma en otroligt gott kottbit med potatismos for 80 kr. Detta pa en valdigt fin och mysig restaurang. I gar hittade vi ett mysigt krypin inne i city dar vi njot av laxpasta och ceasarsallad med kyckling till samma pris. Eftersom vi at en sen lunch i gar blev det ocksa en sen middag vi niotiden. 50 m fran vart hostel ligger Acland street Road som ar fullkomligt belamrad av en massa mysiga cafeer och restauranger. Valet foll pa en Mexikansk restaurang dar vi at nachos med guacamole och salsa, drack Sangria och ol. Suverant gott!

En sak de verkligen kan gora har i Australien ar den perfekta cappucionen med valdigt mycket, fast och gott skum pudrat med kakao. Vi funderar fortfarande pa vad hemligheten ar. Aven om de anvander fet mjolk gor det val rimligtvis det i Sverige ocksa? Planerna att starta ett cafe hemma diskuterades under frukosten i morse. Tyvarr i tusan om den drommen blir verklig.
Formiddagen idag spenderade vi pa det storsta shoppingcentret jag varit pa, dock utan att inhandla nagot. Vet inte vad som har hant sedan forra gangen vi var har men nastan allt i affarerna ser ut att vara hamtat pa en loppmarknad och dessutom kanns det inte aktuellt att handla pa sig sommarklader. Oh well, ett par uggs blir det iaf nar vi kommer tillbaka till Sydney. Pa eftermiddagen stralade solen och himlen var bla trots ett ihardigt blasande. Vi har suttit lutade mot en vagg pa stranden med vara bocker, blivit underhallna av ett gang knasiga japaner och spanat efter hajar i det glittrande vattnet. Pa hostelet har erbjuder for ovrigt en utflykt dar man far hoppa i en hajbur dar det finns vithajar. Ar det inte sagt att man ska utsatta sig for sina fobier for att bli av med dom?

Inga kommentarer: