onsdag 13 februari 2008

Potatisgnocchi

Nu har jag diskat ett berg med disk och så gott som lyckats skrapa bort allt potatisklistersmet från mixer, arbetsbänk och skåpsluckor. Det här med att göra egen gnocchi var helt enkelt inte så lätt som jag trodde. Potatisen ska kokas, svalna av och sedan mixas till tapetklister med ägg och vetemjöl. Därefter får man tillsätta ännu mer vetemjöl för att få ihop degen och forma längor som man sedan skär i små kuber. Kuberna ska kokas några i taget, man märker när de är klara när de flyter upp till ytan. Sedan ska de rinna av och därefter stekas i smör (viktigt). Min terapimatlagning liknande blev mest ett hysteriskt scenario som slutade med att minst hälften av all smet åkte i soporna. Supergott blev det men var det värt besväret? Nja, kanske en annan gång när man har mer tid men inte idag.

Till mina gnocchi åt jag knaperstekt kotlettbacon och lätt fräst rödlök. Man kan gärna ha lingon till men jag hade lite tomatsås istället.

Potatisgnocchi
800 g potatis (fast sort)
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
svartpeppar

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åå avancerat! Duktiga du!

Anonym sa...

Åh herregud, du är otrolig.

Anonym sa...

Sjukt seriöst säger jag bara!

Anonym sa...

Happy valentine!!!

Anonym sa...

Fint

Anonym sa...

Detta recept (från Lagalätt?) testade jag också på. 30 min? Aldrig, kanske 300 minuter tog det och köket såg ut som en bomb med mjöl hade exploderat.