tisdag 19 februari 2008

Tugga tugga


"Låt måltiden ta tid" sa Dietist-Gislea alldeles nyss på förmiddagens föreläsning, och här sitter jag och kastar i mig en skål laxpasta och en avokado innan jag ska springa en varv runt kvarteret med Theo för att sedan åka tillbaka till skolan igen och ha lite gympa. Nåväl, ibland har man faktiskt ingen möjlighet att tugga varje tugga 20-30 ggr men annars är det bland de bästa råd Gisela tycker att vi ska ge våra framtida klienter.

- Låt måltiden ta tid, känn efter
- Tugga maten
- Ät regelbundet

Haft en supermysig och avkopplande helg med Sandra på besök men nu har hon åkt och det är dags att återgå till vardagen och pluggstress igen. Här krävs planering som aldrig förr i våra liv.

Gårdagens middagstips får ni här, dock utan bild då jag faktiskt inte orkade med detta moment.

Örtpasta med kyckling, 2 port
2 kycklingfiléer
fullkornspasta
1 zuccini
1 lättcreme fraiche med franska örter
1 vitlöksklyfta

Dela kycklingen i bitar och bryn. Tillsätt zuccini men låt den behålla sin krispighet. I med vitlöken. Blanda i kokt pasta och creme fraiche, kanske en skvätt mjölk. Salt, peppar och lite mer örter för den som gillar det.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Elin, The flower it is very beautiful. Please I want to know if it is a diet food. I mean you are not a nutritionist but you know about food. I have a profound admiration to you, because you make the single things a pure things already.

Fernando.

Elin Wigermo sa...

Thank you Fernando, you are very nice! I don´t eat flowers but I think they look really nice on my kitchen table. Have a nice day!

Elin