tisdag 1 maj 2007

Söt och kryddig fisk

Valborg var lugn och mysig. Vi grillade och satt i uterummet hela kvällen. En god köttbit, pastasallad med pesto, soltorkade tomater och sallad och spett med grillad paprika och svamp. God mat, gott vin och en trevlig kväll även om jag satt på helspänn under kortspelen för att se till så att Kristofer inte fuskade ;)

I dag har det varit visning så i fick fly till sommarstugan en stund på eftermiddagen. Där har verkligen blivit jättefint. Några rum har börjat bli inredda och pappa har storslagna planer för uterum, gäststuga med veranda och sovloft, grillplats och en oas med vilstolar som hänger i träden. Vilket semesterparadis det kommer bli!

I kväll har jag bakat och lagat middag. Testade Paulun´s brödmix till det "Perfekta brödet" och även om jag inte smakat det ännu ser det lovande ut. Ser fram emot en nybakad macka till frukost i morgon. Till middag blev det en söt och kryddig fiskgryta med kokosmjölk, mango lime, röd curry och hokifilé. Jättegoda smaker och rätten hamnar under kategorin comfortfood. Lite mysigt med en gryta och kryddor som gör att man blir nöjd och glad.

Söt och kryddig fisk 4 portioner
1 purjolök
1 tsk röd currypasta (eller mer om ni vill ha det starkt)
2 röda paprikor
1 paket fryst mango i tärningar (tinad)
1 burk kokosmjölk
salt, peppar
1 paket hoki eller annan vit fisk

Skiva lök, fräs i olja och tillsätt currypasta. Fräs ner paprika som är skivad i ganska grova bitar samt mangotärningarna. Rör ner kokosmjölk, krydda och låt koka upp innan de fisken som är delad i stora tärningar går ner. Låt fisken puttra i ca 10 min tills den är genomkokt, försök att röra så lite som möjligt så att den inte går sönder. Lägg gärna på ett lock så att fisken kan ångkokas. Servera med rostad potatis, ris eller naanbröd.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilket fantastiskt bröd, hur kunde du hålla dig från att inte smaka? =)

Du kommer snart till Gävle och jag åker... men vi ses snart ändå. ;) håll ställningarna!

KRAMAR!

Anonym sa...

Hoppas jag kan följa med ner till dig i sommar, det låter i alla fall som det blir ett riktigt semesterparadis! Kram på dig! Längtar!

Karolin sa...

Ser lika gott ut som alltid! Åhus låter underbart, längtar tills vi kommer dit och får se paradiset. Längtar efter dig men om några dagar finns du här igen :)
Kram

Anonym sa...

Vi kollade faktiskt upp reglerna för "Kotte"-spelet igår. Det verkar som att Kristofer hade rätt gällande reglerna. Tur är väl det...
Vi måste öva lite på vårt tecken tror jag :)